ZEHNDER ComfoD 350

3390,00 

Komfortná vetracia jednotka Zehnder ComfoD 350 je určená na použitie v obytných a komerčných objektoch. Má automatickú ochranu proti mrazu, 100% letný by-pass a vďaka úsporným jednosmerným ventilátorom nízku spotrebu elektrickej energie.

Komfortná vetracia jednotka Zehnder ComfoD 350 je určená na použitie v obytných a komerčných objektoch. Má automatickú ochranu proti mrazu, 100% letný by-pass a vďaka úsporným jednosmerným ventilátorom nízku spotrebu elektrickej energie. Spája vysoký komfort, jednoduchú obsluhu a dlhodobú spoľahlivosť za priaznivú cenu, zvýhodnenú pre českých a slovenských zákazníkov.

Integrovaný krížový protiprúdový výmenník tepla dosahuje účinnosť rekuperácie až 95%. Polymerické membrány umožňujú prepláchnutie výmenníka vodu a tým zachovanie vysokej účinnosti po mnoho rokov. Jednotka voliteľne k dodaniu s entalpickým výmenníkom, ktorý dokáže z odvádzaného vzduchu odovzdávať do privádzaného vzduchu nielen teplo, ale až 67% vlhkosti. Tým zamedzuje vysúšaniu vzduchu a zosychanie drevených výrobkov. Zamedzuje vzniku kondenzátu a zlepšuje odolnosť vetracej jednotky proti zamŕzaniu.Zlepšenie komfortu a zdravia.

Obytné domy sú stále vzduchotesnejšie. Sporia tak síce tepelnú energiu, činia však nepostrádateľným systém riadeného vetrania, lebo vetranie oknami je nedostatočné. Navyše sa pri vetraní oknom dostáva do obytných priestorov hluk, hmyz, peľ a škodliviny.

So systémom komfortného vetrania môžu okná zostať zavreté, priestory budú aj tak zásobené čerstvým, čistým vzduchom a zároveň bude znižovaný obsah CO2. Tým je podporená pohoda, dobrý spánok, schopnosť sústredenia sa a výkonnosť. Oceníte tiež jemné filtre, ktoré zachytávajú prach a častice peľu.

Úspora nákladov na vykurovanie

Kým zosilnenou izoláciou vonkajších stien a tesnými oknami usilujeme o úsporu energie, pri vetraní oknami dochádza k strate cenného tepla a plytvaniu energiou a peniazmi.

Systém komfortného vetrania plne využíva účinok vzduchotesných plášťov budov. Vďaka účinnosti rekuperácie tepla až 95% možno ušetriť až 50% nákladov na vykurovanie.

Vhodné riešenie pre každý rozpočet

Ideálny pre novostavby i rekonštrukcie

Vetracie rúrky sú úplne skryté a možno ich viesť v stene, stropným podhľadom alebo v podlahe. Vidieť sú len dizajnové krycie mriežky a ovládacia jednotka. V závislosti na type jednotky ju možno variabilne umiestniť tak, aby sa prispôsobila dispozíciám bytu. Decentrálne jednotky sa inštalujú priamo do obvodovej steny.

Zvýšenie hodnoty nehnuteľnosti

Nedostatočný prívod vzduchu môže najmä u vzduchotesných plášťov budov spôsobiť vlhkosť a výskyt plesní. Narušia sa tým stavebné konštrukcie a nehnuteľnosť stráca na hodnote.

Vďaka systému komfortného vetrania sa zo spotrebovaného vzduchu odvádza tiež prebytočná vlhkosť, zamedzuje sa výskytu plesní a stavebná konštrukcia ostáva nepoškodená. Vďaka výhodám komfortného vetrania s rekuperáciou tepla sa hodnota nehnuteľnosti zvyšuje.

Jednoduché riešenie vďaka profesionálnej podpore

Behom prevádzky je za potreba len výmena filtrov a minimum zásahov, údržba je teda celkom jednoduchá.

Bezstarostná prevádzka

Tým, že investujete do systému Zehnder, ktorý je zostavený z vysoko kvalitných a dokonale zladených komponentov, volíte preverené riešenie, ktoré bude optimálne funkčné po mnoho rokov. Zhender poskytuje preto predĺženú záruku na 5 rokov.

Komfortná vetracia jednotka s maximálnym prietokom vzduchu 350 m3/h pri 225 Pa
Prevedenie ľavé alebo pravé, bez alebo s integrovaným predohrevom, s výmenníkom tepla alebo s entalpickým výmenníkom
Spätné získanie tepla s účinnosťou podľa PHI až 84%, nízka spotreba podľa PHI 0,29 Wh/m³
Automatický 100% letník obtok (bypass)
Funkcia protimrazovej ochrany
Jednoduché ovládanie pomocou 3-polohového spínača, hlásenie výmeny filtrov na displeji
Rýchla a jednoduchá montáž na stenu alebo na podstavec
Flexibilné napojenie vzduchovodov vďaka 4 pripojovacím hrdlám DN 160, ktoré možno nasmerovať v rozsahu 45 °
Vysoká dlhoročná spoľahlivosť overená praxou
Jednoduchá údržba – len výmena filtrov z čelnej strany jednotky
Certifikácia NBN EN 308 v PHI (Passive House Institut)
Rozmery: 725 x 800 x 563 mm (Š x V x H)

Ďalšie informácie

Rekuperácia - rozhloha

do 150m2

Typ rekuperácie

Centrálna